Levererar till hela Sverige Fraktfritt fr. 5000kr Betala genom SveaWebPay Kundtjänst kl. 10-18 08-12 13 1777

 

Guider och tips!

Gabioner 2x0,5x0,5m (LxB/DxH), 4 mm tråd - NY BÄTTRE MODELL Visa full storlek

Gabioner 2x0,5x0,5m (LxB/DxH), 4 mm tråd - NY BÄTTRE MODELL

En helt ny förbättrad gabionkorg med måtten 1.98x0.46x0.46 m (Längd x Bredd/Djup x Höjd). Denna nya modell är både stabilare och robustare än tidigare modeller och har 4 mm tråd i ALLA nät.

4 mm spiraler samt bindetråd ingår. Gabionerna består av ett nät med maskor på 76,2 x 76,2 mm. Gabionerna har ett korrosionsskydd som består av galfan (95 % zink och 5 % aluminium).

Mer detaljer

SE60004

Online endast


Från 86 kr per månad.
  • 400 kr - Dela upp betalningen på 3 månader (räntefritt)
  • 218 kr - Dela upp betalningen på 6 månader (räntefritt)
  • 126 kr - Dela upp betalningen på 12 månader (räntefritt)
  • 86 kr - Dela upp betalningen på 24 månader

Skapa en annorlunda och estetiskt spännande mur med gabionkorgar eller gabionnät. 
Numera finns det såväl runda som rektangulära gabioner och att kombinera dessa kan ge ett tilltalande resultat. Glöm inte att det blir snyggt att använda olika stensorter i olika färger, allt för att göra muren så intressant som möjlig. 

Gabionmuren kan ha många olika funktioner, bullerdämpande, insiktsskyddande, lastupptagande etc. 
Dessutom är det möjligt att ”beklä” betongmurar och betongväggar med smalare gabionsektioner som förankras i den bakre muren/väggen vilket ger en mycket trevlig fasad. 

Denna är dessutom inte intressant för klottrare! 

Gabioner kan användas såväl som fristående mur eller stödmur. Om gabionmuren ska fungera som stödmur kan den antingen konstrueras som en självbärande mur d.v.s. man bygger upp den med djupare korgar i bottenskiktet som sedan blir smalare ju längre upp i konstruktionen man kommer. 
Det andra alternativet är att gabionkorgarna är lika djupa oavsett skikt, men att man fäster ett geonät på baksidan av dessa som rullas horisontellt in i slänten. Denna konstruktion blir billigare då det åtgår mindre material. Förutsättningen för att det ska bli billigare är att man ej behöver schakta in extra i slänten. 

Fristående gabionmurar kan antingen byggas med tradionella gabionkorgar eller lösa nät. 

Vi rekommenderar att man i första hand använder färdiga korgar och sedankompletterar med lösa när där korgarna inte passar.

Gabionmuren har många fördelar, det är ett ekonomiskt intressant alternativ till andra murkonstruktioner, snabb att montera (gabionäten), estetiskt tilltalande och den kan dessutom användas i många olika miljöer med olika funktioner.

Alla våra Gabionburar levereras utan fyllning (sten) och kommer från Viacon som är Sveriges ledande distributör inom området.

Vid köp av enstaka gabioner och ordersumma under 6700 kr tillkommer en extra frakt om 200 kr per gabion. Minsta beställning är två gabioner.