Levererar till hela Sverige Fraktfritt fr. 5000kr Betala genom SveaWebPay

 

Guider och tips!

OPTIDRAIN 100MM 19KG 4,5 M2/PKT Visa full storlek

OPTIDRAIN 100MM 19KG 4,5 M2/PKT

OPTIDRAIN 100MM är en fuktskyddande, dränerande och värmeisolerande skiva. För isolering av källarvägg utvändigt. Optidrain har samma funktion som Podrän och Isodrän

Se gärna https://www.fuktsparrteknik.se/produkter/utvandig-kallarvagg/optidrain/ för mer information.

 

OBS: Vid leverans kan det förekomma mindre kosmetiska skador, dessa har dock ingen inverkan på funktionen.

Mer detaljer

SE40001a

Optidrain® skivans är varje expanderad polystyren plastkula är helt omsluten av bitumen och latexlim. Detta förhindrar Optidrain® skivan från att absorbera vatten och fukt samt med den unika porstrukturen finns det en väg för vatten och fukt att transporteras bort.

Optidrain® systemet skillnad jämfört med konkurrerande märken är att istället för att klä utsidan med fiberduk har vi valt vår Optiweb duk utanpå skivorna. Optiweb duken är vattentät utifrån men diffusionsöppen inifrån, med andra ord har den en gore-tex funktion. Detta gör att Optidrain® har en mycket hög isoleringsförmåga på grund av att skivorna är torra från början och bara behöver ta hand om fukt som kommer inifrån källarväggen.

Fördelarna när du har en utvändig isolerad fuktspärr som Optidrain® är dess dränerande, kapillärbrytande och värmeisolerande system som gör att källarväggen håller sig torr och varm, dygnet runt, året om.

 

OBS - Optidrainpaketen måste omgående avemballeras vid mottagande (ev emballageplast ska avlägsnas). Skivorna/paketen får inte placeras i solsken.  Värmen som bildas i paketen kan annars göra att skivorna självantänder.